top of page
Søg
  • jearungby

Regeringer udnyttede Covid-19 til at krænke menneskerettighederne.

Oversat af Jeanne Rungby fra:Mange betragter covid-19 som værende en "Trojansk Hest", der gjorde det muligt for menneskerettigheder og friheder at blive trådt under fode, farlige medicinske indgreb at blive normaliseret og en hidtil uset overførsel af formue fra almindelige mennesker til de super-rige.

Der er også dyb bekymring for, at dette blot var en prøvekørsel, og at den forestående udstedelse af Verdenssundhedsorganisationens ("WHO's") "Pandemi-traktat" og at de foreslåede nye Internationale Sundhedsbestemmelser vil føre disse tyranniske tiltag til et helt andet niveau.


Verdensrådet for Sundhed ("WCH") har offentliggjort et Juridisk politikpapir om Forebyggelse af Misbrug af Folkesundhedskriser' som reaktion på disse bekymringer.

Dokumentet forklarer, hvordan regeringer brugte erklæringen af en uretfærdig undtagelsestilstand som et juridisk instrument til at nægte folk deres grundlæggende menneskerettigheder og friheder og til at tildele sig selv ekstraordinære beføjelser.

Det kritiske spørgsmål, der burde have været adresseret på det tidspunkt, var, om truslen fra covid-19 udgjorde en folkesundhedskrise, der truede nationens liv. Det Juridiske politikpapir præsenterer fire kriterier, der skal anvendes til at fastslå, om en undtagelsestilstand skal erklæres. Disse kriterier fastslår, at truslen skal:


  • være faktisk eller forestående;

  • involvere hele nationen;

  • sætte fortsættelsen af det organiserede samfunds liv i fare for udryddelse; og,

  • være så ekstraordinær, at almindelige foranstaltninger til beskyttelse af folkesundheden og orden tydeligvis er utilstrækkelige.


Argumenterne fremlagt i dette dokument viser, at covid-19 aldrig opfyldte nogen af disse kriterier. Således, da det ikke opfyldte de juridiske betingelser for en nødsituation, der "truer nationens liv", var alle fravigelsesforanstaltninger såsom nedlukninger, maskepåbud, skole- og småvirksomhedslukninger, rejsebegrænsninger og skadelige vaccinepåbud ulovlige overtrædelser af International Menneskerettighedslov ("IHRL").


Alle stater har en retlig forpligtelse til at vedtage offentlig politik, der beskytter, respekterer og sikrer grundlæggende menneskerettigheder. Derudover eksisterer der visse normer og grundlæggende menneskerettigheder, der aldrig må krænkes, ikke engang under erklærede undtagelsestilstande. I stedet valgte regeringer over hele verden i covid-æraen at følge WHO's anbefalinger, ignorere borgernes rettigheder og gennemføre undertrykkende folkesundhedsforanstaltninger.


Det er også af stor bekymring, at menneskerettighedsorganisationer ikke formåede at holde regeringerne ansvarlige for deres misbrug af nødforanstaltninger.

Forfatterne til det Juridiske politikpapir fastholder, at hvis alle var blevet ordentligt informeret om kravene i IHRL og de forudsætninger, der er nødvendige for at erklære en legitim undtagelsestilstand, ville disse grove overtrædelser af grundlæggende menneskerettigheder ikke have været mulige.


For at forhindre fremtidige folkesundhedskriser, der resulterer i lignende overtrædelser af menneskerettigheder, anbefaler World Council for Health derfor følgende handlinger:

  • at oplyse offentligheden om kriterierne for at erklære en legitim undtagelsestilstand;

  • at etablere paneler til at overvåge overholdelsen af IHRL og kommunikere overtrædelser; og,

  • at etablere aktivistgrupper til at iværksætte nødvendige proaktive juridiske handlinger.

Læs hele politikpapiret på :133 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page