top of page
Søg
  • jearungby

Grøn te som medicin

Grøn matcha te stammer fra de friske bladskud fra japanske og kinesiske te buske. I Asien indtages grøn te dagligt. Det kan købes i helsekostbutikker, på nettet og i en række supermarkeder. Det kan anvendes i madlavning, smoothies og blot som te. Et rygte, som ikke kan dokumenteres her, men kan være sandt, er at hvis grøn matcha te indtages med frisk citron og et drys sort peber øges optagelsen i tarmen af de aktive komponenter i teen. Smagen er let jordet og bitter.

Jeg foretrækker grøn te i en smoothie med yoghurt og mango (eller ananas). Blandingen af den bitre te, den syrlige yoghurt og den søde mango giver en fantastisk smagsoplevelse.

En bog af Sandra Pugliese og Sara Speyer ”Sund med matcha i maden” foreslår en lang række madopskrifter med Matcha te.


Hvorfor er grøn matcha te sundt?

Grøn te indeholder både phenoler og flavenoider, som har en lang række sundhedsfremmende effekter.

Ekstrakt fra grøn te indeholder blandt andet EGCG (Epigallocatechin-3-gallate) som har vundet en del videnskabelig interesse i nyere tid, fordi det har vist sig at have ekstraordinære positive virkninger på helbredet herunder antiinflammatorisk, antioxidant og anticancer egenskaber.


Anticancer egenskaber:

I forhold til anticancer egenskaber menes EGCG at spille en vigtig rolle i stabiliseringen af kromosomale strukturer, hvorved kromosom ændringer i cellekerner forebygges. EGCG menes også at forebygge celle død hos raske normale celler, mens de fremmer celle død hos cancerceller. Denne mekanisme er særligt relevant i forhold til at modvirke effekten af de genotoksiske mRNA-vacciner, idet EGCG menes at fremme udrensningen af syge celler der grundet mRNA-vacciner producerer vedvarende spikeproteiner. Visse studier tyder ovenikøbet på at EGCG kan udøve reparation ad DNA-skadede celler.

EGCG øger desuden effekten af tumor suppressor genet p53, som skades af spikeproteinet. Dette gen har en vigtig rolle i forebyggelsen af cancer.

Med andre ord. EGCG ser ud til at være effektivt til afgiftning hos vaccineskadede.


Anti amyloid egenskaber:

EGCG har i et studie fra 2013 vist sig at kunne nedbryde amyloid, som er en form for arvæv der kan lejre sig i diverse væv og organer. Amyloid opstår i forbindelse med inflammation. Amyloid menes at være en væsentlig årsag til alzheimers sygdom. Amyloid er også beskrevet, som en af elementerne i skader efter mRNA-vaccinerne.


Antivirale egenskaber: Et studie fra 2021 har desuden vist at EGCG forhindrer coronavirus i at dele sig og at det forebygger de skadelige virkninger af spikeproteinet.


EGCG kan bruges til at

1.        Forebyggelse og behandling af cancer.

2.        Forebyggelse og behandling af lidelser, der involverer amyloid.

3.        Modvirke spikeproteinets skadelige effekter.

 

 

EGCG kan også indtages som kosttilskud.

 

 

Artikler om EGCG’s virkning på amyloid:

·      Natural Compounds May Open New Routes to Treatment of Amyloid Diseases (2013)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3701768/

·      Green Tea Polyphenol Epigallocatechin-Gallate in Amyloid Aggregation and Neurodegenerative Diseases (2021).https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8477582/

 

Artikel om hvorledes coronavirus deling hæmmes af EGCG:

·      Epigallocatechin Gallate (EGCG), a Green Tea Polyphenol, Reduces Coronavirus Replication in a Mouse Model(2021)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8704347/

 

 

Videnskabelige artikler om EGCG’s potentiale med henblik på behandling af cancer:

·      Epigallocatechin – 3-gallate Therapeutic Potential in Cancer: Mechanism of action and clinical implications:

·      The Potential of Epigallocatechin Gallate (EGCG) in targeting Autophagi for Cancer Treatment: A Narrative review:

·      Epigallocatechin 3-gallate: From green tea to cancer therapeutics:

·      Targeting Cancer Hallmarks with Epigallocatechin Gallate (EGCG):

 23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page