top of page

Sagsanlæg om skader fra Covid-vaccine indgivet mod den føderale regering

Gareth O'Gradie, en tidligere rask far til to, blev tvunget til at træffe en "ekstrem" beslutning, efter at en rædselsdiagnose efterlod lægerne.

Sagsanlæg om skader fra Covid-vaccine indgivet mod den føderale regering
For Gareth O'Gradie tjener det 20 centimeter store ar på brystet som en konstant påmindelse om, at hans liv aldrig vil blive det samme efter Covid-vaccinen.

Melbourne-læreren - en tidligere rask far til to, der var til løb, fodtøj, cricket og tennis - fik fjernet en del af sit hjerte i februar sidste år som en "ekstrem" sidste udvej, efter syv måneder sengeliggende og i konstant smerte.

O'Gradie, 41, udviklede alvorlig perikarditis - betændelse i slimhinden omkring hjertet - kort efter at have modtaget sin første Pfizer-vaccination i juli 2021.

"Seks dage efter [vaccinationen] havde jeg pludseligt opståede brystsmerter, åndenød, feber, kuldegysninger, svedeture," sagde han. "Jeg havde aldrig vidst, hvordan et hjerteanfald ville føles, men det var den type ting, jeg forventede."

Han blev hastet på hospitalet og fik snart diagnosen vaccine-induceret perikarditis. I løbet af de efterfølgende måneder, ude af stand til at arbejde, tilbragte han 90 dage ind og ud af hospitalet og blev anbragt på en række forskellige medikamenter og terapier, uden held.

"Det kom ret dårligt tilbage i februar 2022, og jeg var på hospitalet i 35 dage - det var da operationen fandt sted," sagde han.

"Til sidst fik jeg en åben hjerteoperation for at fjerne hjertesækken, som var blevet betændt og klæbet til mit hjerte. Det er ekstremt. Alle ledere af forskellige afdelinger, kardiologi, reumatologi, kardiothorax, havde alle konferencer for at sige: 'Vi har prøvet dette, hvad er næste skridt for denne tilbagevendende perikarditis, som vi ikke kan kontrollere smerten for?' Det var ikke en nem beslutning. De sagde: 'Intet virker - det er, hvad vi kan tilbyde'."

Hr. O'Gradie er en af ​​de tre hovedansøgere i et skelsættende Covid-vaccineskade gruppesøgsmål indgivet ved føderal domstol onsdag.

Han er en af ​​mange australiere, der er utilfredse med hans behandling af den føderale regerings Covid- vaccinekravsordning .

Anthony Rose, 46, en anden hovedansøger, har oplevet invaliderende træthed og invaliderende neurologiske symptomer efter Moderna - men uden en endelig forbindelse til vaccinen eller endda en ordentlig diagnose er han alene.

"Jeg træder bare vand og venter på at drukne, dybest set," sagde hr. Rose.

Den tidligere byggeledelsesarbejder og amatørkampkunstner begyndte at opleve "alvorlige stikkende brystsmerter" inden for 24 timer efter sin vaccination i oktober 2021, som udviklede sig til "alvorlige neurologiske problemer" i løbet af de næste to uger.

"Dybest set blackout, kollapse, få alvorligt hovedpres," sagde han.

Neurologiske tests var ikke i stand til at lokalisere årsagen til hans symptomer, som fortsætter den dag i dag, hvilket efterlader ham uden arbejde og på randen af ​​hjemløshed.

Ifølge hr. Rose kan han klare tre til fire timers let aktivitet om dagen, såsom at gå rundt i huset og tale, før "min hjerne bare lukker ned".

"Jeg har kun en begrænset funktion, så lukker den bare helt ned med anfaldslignende aktivitet - tics, rysten, mine ben går, talen går, synet går," sagde han.

"Jeg har gjort alt - alle slags rødt lys-terapier, hyperbariske kamre, funktionelle neurologer, hvor de havde mig på alle mulige maskiner - jeg har udmattet alle medicinske muligheder."

Faderen til to fik afslag på erstatning og "dumpet på Jobsøgende".

"Hvis huslejen stiger, eller noget ændrer sig det mindste, er jeg dybest set hjemløs," sagde han.

"For så vidt angår det at være forælder, er det ødelæggende. Alle vores muligheder for en fremgangsrig fremtid er væk. Jeg har solgt alt, det gav os 18 måneder, nu er jeg på det tidspunkt, hvor lånene misligholder, alt er væk."

For hr. O'Gradie handlede deltagelse i gruppesøgsmålet om at få "rimelig anerkendelse og kompensation" for sig selv og andre som hr. Rose, der stadig lider.

Den drastiske operation har løst de perikardielle smerter, men han er reelt blevet efterladt med et permanent handicap og alvorligt immunkompromitteret på grund af hans nuværende medicin.

"Jeg har ikke længere en pose omkring mit hjerte," sagde han.

"Perikardialsækken regulerer mængden af ​​blod, der strømmer ind i hjertet, forhindrer det på en måde i at flyde over, så jeg har alvorlig åndenød og stadig træthed, som påvirker, hvad jeg kan gøre med min familie. Jeg kan ikke dyrke sport, jeg kommer aldrig til at spille fodbold igen. Jeg kan ikke udføre min gamle rolle. Det er lykkedes os at klare os, men på lang sigt … hvad skal der ske med mig? Det er lidt af en bekymring.”

Gruppesøgsmålet, organiseret og crowd-finansieret af Queensland GP Dr. Melissa McCann, retter sig mod Commonwealth-regeringen og Therapeutic Goods Administration (TGA) – sammen med en række højtstående offentligt ansatte – med påstand om uagtsomhed, brud på lovbestemte pligter og misbrug i offentlige embede.

Stævningen hævder , at de adspurgte godkendte vaccinerne "uden noget ordentligt eller rimeligt bevis eller logisk grundlag for med rimelighed at fastslå, at vaccinerne er sikre, effektive og har en positiv risiko-benefit-profil".

"Handlingen vil argumentere for, at Therapeutic Goods Administration ikke opfyldte deres pligt til korrekt at regulere Covid-19-vaccinerne, hvilket resulterer i betydelig skade og skade på australiere," sagde Natalie Strijland fra NR Barbi Solicitor i en erklæring.

Strijland sagde, at handlingen "opstår på grundlag af, at regeringen ikke virkelig har fastslået, at vaccinerne faktisk var sikre eller effektive til brug af den australske offentlighed, og kravet fortsætter nu på det grundlag, at regeringen faktisk handlede uagtsomt ved at godkende vacciner og også ved at undlade at trække dem tilbage efter godkendelse baseret på kendte beviser”.

"Australiere, der har oplevet en alvorlig uønsket hændelse efter Covid-19-vaccination, opfordres til at træde frem og registrere sig for dette gruppesøgsmål," sagde hun.

En talsmand for Department of Health and Aged Care sagde: "Afdelingen er bekendt med en procedure, der i dag er påbegyndt i Federal Court of Australia af ansøgere repræsenteret af NR Barbi Solicitor Pty Ltd. Da sagen er for retten, er det ikke passende at kommentere yderligere."

Ifølge Dr. McCann har næsten 500 mennesker allerede givet detaljer om deres skader og udtrykt interesse for at deltage i handlingen, som hun sagde var nødvendig, da den eksisterende kompensationsordning havde svigtet australierne.

Ordningen har ladet tusindvis af mennesker, der lider af vaccineskader, stadig vente på en afgørelse, og den er blevet kritiseret bredt for at være alt for kompleks, svær tilgængelig og for snævert fokuseret på et lille antal officielt anerkendte bivirkninger.

Pr. 12. april havde Services Australia modtaget 3501 ansøgninger og betalt 137 krav på i alt mere end $7,3 millioner. Yderligere 2263 krav er stadig i gang, 405 er blevet trukket tilbage og 696 anses for ikke at skulle betales.

Dr. McCann sagde, at ordningen "ikke var egnet til formålet" og havde efterladt mange vaccineskadede australiere "forladt uden støtte" efter at være blevet lovet "fair og tilgængelig" kompensation.

Pr. 16. april har TGA modtaget i alt 138.307 rapporter om bivirkninger fra næsten 66 millioner administrerede doser, en hastighed på 0,2 procent.

Lægemiddeltilsynet har identificeret 14 rapporter, hvor dødsårsagen var forbundet med vaccination, ud fra 985 rapporter, der er modtaget og gennemgået. "Der er ikke blevet identificeret nye vaccinerelaterede dødsfald siden 2022," sagde TGA i sin seneste sikkerhedsrapport.

"TGA overvåger nøje rapporter om formodede bivirkninger (også kendt som bivirkninger) til Covid-19-vaccinerne. Dette er den mest intensive sikkerhedsovervågning, der nogensinde er udført af nogen vacciner i Australien."

TGA sagde, at myocarditis og pericarditis var "normalt midlertidige tilstande, hvor de fleste mennesker bliver bedre inden for få dage", og bemærkede, at Australian Technical Advisory Group on Immunization (ATAGI) "fortsætter med at understrege, at de beskyttende fordele ved vaccinerne langt opvejer de sjældne. risiko for disse bivirkninger”.

Men hr. O'Gradie mener, at der har været "misinformation om sikkerheden" af vaccinerne fra regeringen.

"Jeg tror, ​​der har været en tilsløring," sagde han.

"Der var en masse, du ved, "Vi behøver ikke at skræmme offentligheden som en del af vaccineudrulningen, så lad os ikke offentliggøre disse ting." Der var en stor, bevidst tilbageholdelse af information - det giver ikke folk informeret samtykke."

Han understregede, at han "totalt ikke var eller aldrig har været anti-vaccine".

"Jeg er pro-videnskab, jeg er veluddannet," sagde han.

Rose sagde i mellemtiden, at det var "intet mindre end kriminelt", at regeringen "fortsatte med at presse det", selvom den modtog rapporter om alvorlige reaktioner og endda dødsfald.
bottom of page