top of page

Mere end 80 retssager i Storbritannien hævder AstraZeneca COVID-vaccine forårsagede dødsfald og alvorlige kvæstelser

2. apr. 2024

To retssager, der arbejder sig gennem det britiske domstolssystem, kan afgøre skæbnen for et gruppesøgsmål anlagt mod AstraZeneca af mere end 80 personer, der hævder, at de eller et familiemedlem er blevet såret af lægemiddelproducentens COVID-19-vaccine.

Mere end 80 retssager i Storbritannien hævder AstraZeneca COVID-vaccine forårsagede dødsfald og alvorlige kvæstelser
To retssager, der arbejder sig gennem det britiske domstolssystem, kan afgøre skæbnen for et gruppesøgsmål anlagt mod AstraZeneca af mere end 80 personer, der hævder, at de eller et familiemedlem er blevet såret af lægemiddelproducentens COVID-19-vaccine.

De to retssager behandles som prøvesager for det større gruppesøgsmål.

En af testsagerne blev indgivet i Storbritanniens High Court af Jamie Scott, en far til to, som pådrog sig en permanent hjerneskade som følge af blodpropper forårsaget af vaccinen i april 2021.

The Telegraph, der onsdag rapporterede om Scott-sagen, bemærkede, at Oxford-AstraZeneca COVID-19- vaccinen var " mærket som 'defekt '", og den sag "vil tyde på, at påstande om dens effektivitet var 'meget overvurderet'."

Den anden testsag blev indgivet af enkemanden efter den 35-årige Alpa Tailor, som døde efter at have modtaget AstraZeneca-vaccinen.

Disse "er de første retssager anlagt i England og Wales over en negativ reaktion på en COVID-19-vaccine ifølge offentligt tilgængelige retsakter," rapporterede Reuters .

Ifølge The Telegraph "kan testsagerne bane vejen for så mange som 80 erstatningskrav til en værdi af anslået £80 millioner [98,3 millioner dollars] over en ny tilstand kendt som vaccine-induceret immun trombocytopeni og trombose (VITT), som blev identificeret af specialister i kølvandet på udrulningen af ​​AstraZeneca COVID-19-vaccinen."

Alex Mitchell glædede sig over nyheden om, at retssagerne fortsætter. Han modtog sin første og eneste dosis af AstraZeneca COVID-19-vaccinen den 20. marts 2021. Han kollapsede hjemme kun få uger senere, den 4. april. I dag er han amputeret og lider af VITT.

"Som en af ​​deltagerne i et af de britiske gruppesøgsmål kan jeg sige, at det har været næsten tre år med at vente på, at en dag som denne endelig begynder," sagde han til The Defender .

"Jeg fik oprindeligt intet håb om at overleve, da jeg kollapsede den 4. april 2021 og tilbragte syv en halv time i en operation, som jeg ikke forventedes at overleve," sagde Mitchell til The Defender. "Jeg tilbragte derefter en uge i isolation, før jeg blev amputeret fra over knæet den 11. april 2021. Jeg har hjerneskade og synsproblemer blandt andre symptomer fra VITT."

De 80 sagsøgere slog sig sammen for at danne VITT Litigation Group og har lanceret en crowdfunding-kampagne, der siger, at "AstraZeneca kan ikke fortsætte med at ignorere de omstændigheder, hvor deres vaccine har forårsaget ødelæggende skade og tab. Vores juridiske sag vil søge at holde AstraZeneca til ansvar."

"Klagerne følger en tostrenget strategi: at tage retslige skridt mod Consumer Protection Act 1987 samt at kræve betaling i henhold til det statsdrevne Vaccine Damage Payment Scheme ," som er begrænset til udbetalinger på £120.000 ($147.000) pr. Det rapporterede The Telegraph.

”Betaling efter ordningen udelukker ikke et krav om personskade ved domstolene. De, der griber ind i henhold til forbrugerbeskyttelsesloven, skal vise, at vaccinen ikke var så sikker, som offentligheden havde ret til at forvente."

"Livet med VITT er et liv med ikke at vide, hvad der kommer til at ske med mig, da de kun kan holde mit blod stabilt på nuværende tidspunkt og indtil videre ikke er i stand til at vende PF4 [anti-blodpladefaktor 4] antistoffet ," Mitchell, nu 59 år gammel, sagde.

"Min dag til dag forsøger at heale det, der kan helbredes, og håndtere, hvordan jeg har det. Mental sundhed er et stort problem, og nu hjælper det desværre ikke at have PTSD,” tilføjede han.

The Telegraph citerede tal fra Det Forenede Kongerige's Medicines & Healthcare products Regulatory Agency, der viser, at mindst 81 britiske dødsfald "mistænktes for at have været forbundet med den bivirkning, der forårsagede koagulering hos mennesker, der også havde lave blodplader." Næsten 1 ud af 5 personer, der led af tilstanden, døde som følge heraf ifølge de samme data.

Den 6. marts modtog Storbritanniens Vaccine Damage Payment Scheme 4.017 COVID-19-vaccineskader, hvoraf 622 var relateret til AstraZeneca-vaccinen, ifølge data citeret af The BMJ .

Dr. Joel Wallskog er en ortopædkirurg i Wisconsin, som ikke længere praktiserer som følge af skader, han pådrog sig fra Moderna COVID-19-vaccinen. I dag er han medformand for REACT19 , en nonprofit fortalergruppe, der repræsenterer ofre for vaccineskader .

Wallskog fortalte The Defender, at han hilste AstraZeneca-sagerne velkommen:

"Jeg føler med de sagsøgere, der blev alvorligt og permanent såret efter deres COVID-19-skud. Jeg er forsigtigt optimistisk over, at sådanne retssager for nogle lande vil resultere i større samfundsbevidsthed om skudskaderne og pres på deres folkevalgte for at yde fair og retfærdig kompensation."

REACT19s anden medstifter, Brianne Dressen , som blev såret af AstraZeneca-vaccinen, hun modtog under et klinisk forsøg, sagde: "Disse sager er et vigtigt skridt til at kaste lys over den alvorlige menneskelige indvirkning af dårlig forvaltning af vaccineskader."

Dressen er nu en del af to retssager forbundet med hendes vaccineskader , som hun sagde begge "sidder i en føderal domstol." Den juridiske udvikling i Storbritannien "påvirker desværre ikke mine retssager, men jeg er meget opmuntret til at se mine andre AstraZeneca-skadede kolleger søge retfærdighed," sagde hun og tilføjede:

"Vi skal ikke anlægge sag. Hvis systemet fungerede, som det skulle, ville der blive taget hånd om os og ville ikke være tvunget til at søge retfærdighed gennem domstolene. Amerikanske beskyttelser er guldstandarden for medicinalvirksomheder - nogle af de værste globalt for forbrugerbeskyttelse på grund af PREP [Public Readiness and Emergency Preparedness] Act .

Pierre Kory, MD, MPA , præsident og overlæge for Front Line COVID-19 Critical Care Alliance , delte et mere optimistisk syn og fortalte The Defender: "Denne sag kan være den første af mange, der kan påvirke den amerikanske retfærdighed flytter langsomt, men ser ud til at bevæge sig i den rigtige retning."

Kory udtrykte også sit "håb, at denne sags udfald signalerer en ændring for de millioner af mennesker, der lider efter COVID-19-vaccination. Der er ingen erstatning for dit helbred, men jeg forventer, at denne sag skaber en præcedens, der vil tillade de vaccineskadede at modtage retfærdighed for deres lidelser."

Charlene Bollinger, grundlægger og administrerende direktør for The Truth About Vaccines og The Truth About Cancer , hilste også nyheden velkommen.

"Løgnens dæmning er endelig ved at bryde, og retfærdigheden vil endelig blive serveret for dem, der begik disse forbrydelser mod menneskeheden," sagde Bollinger. "Men desværre har så mange uskyldige mennesker måttet betale prisen med deres liv, før sandheden nåede landsretten."

Kardiolog Dr. Peter McCullough har været åbenhjertig i sin kritik af COVID-19-vaccinerne. Han fortalte The Defender:

"AstraZeneca/Oxford og Janssen [Johnson & Johnson]-vaccinerne er fremstillet af den samme bioforsvarsleverandør, Emergent Biosolutions . Disse er begge adenovirale DNA-vacciner, der leverer genet, der koder for det potentielt dødelige SARS-CoV-2 spike-protein ind i den menneskelige krop.

"Der er ingen kontrol over mængden og varigheden af ​​spikeproteinet. Bivirkningsprofilen, herunder ikke-dødelige og fatale alvorlige bivirkninger, er ens for de adenovirale DNA- og mRNA COVID-19-vacciner."

Jamie Scott anlagde en produktansvarssag mod AstraZeneca den 21. august efter at være blevet diagnosticeret med VITT, rapporterede Reuters i august.

Ifølge The Telegraph døde Scott, som var 44 år gammel på det tidspunkt, "næsten efter at have modtaget vaccinen." Han "led en katastrofal blødning på hjernen, og lægerne ringede til hans kone, Kate, tre gange for at fortælle hende, at hun skulle komme på hospitalet for at sige farvel til ham."

Ifølge VITT Litigation Group, "Før sin vaccination var Jamie en praktisk far til to unge drenge, en vidunderlig mand til sin kone Kate og en højtfungerende it-specialist, der tjente en god løn til sin familie."

"Inden for få dage efter at have modtaget sin AstraZeneca COVID-19-vaccination, fik han flere blodpropper, hvilket resulterede i permanent og invaliderende hjerneskade," bekræftet at være "forårsaget af AstraZeneca COVID-19-vaccinen," tilføjede gruppen.

The Telegraph rapporterede, at Scotts advokater hævdede, at han pådrog sig "personskade og følgetab" som følge af VITT. Hans juridiske påstand hævder, at vaccinen var "defekt" og hævder, at vaccinens produktinformation ikke indeholdt nogen advarsel om risikoen for VITT.

Scotts kone, Kate Scott, sagde til The Telegraph: "Vi kan ikke tåle uretfærdigheden i det. Vi har lobbyet regeringen i 18 måneder for rimelig kompensation for skaden forårsaget af vaccinen."

"Vi fik at vide af regeringen, at vaccinen var sikker og effektiv, men det, der er sket med Jamie, har været livsændrende, og deres [AstraZeneca]-vaccine forårsagede det," tilføjede hun.

I en erklæring delt af VITT Litigation Group sagde Kate Scott: "På grund af utilstrækkeligheden af ​​regeringens Vaccine Damage Payment Scheme og AstraZenecas manglende vilje til overhovedet at tale med os, endsige til at løse disse krav uden kamp, ​​har vores gruppe intet valg. men at søge erstatning gennem domstolene,” sagde hun.

"De, der lider af VITT-skader eller dødsfald, er ikke blevet anerkendt eller tilbudt tilstrækkelig kompensation af AstraZeneca eller af den britiske regering, der opfordrede os alle til at gå op for vaccination," tilføjede hun.

"Det er underforstået, at AstraZeneca i sit juridiske svar benægter at have forårsaget Mr. Scotts skader," rapporterede The Telegraph.

Sådanne benægtelser kommer ikke som en overraskelse for Mitchell, der fortalte The Defender, at "I betragtning af AstraZenecas adfærd som virksomhed indtil videre og deres egen fortid som en af ​​de mest bødedømte virksomheder i historien , forventer jeg intet mindre af dem."

AstraZeneca-vaccinen brugte angiveligt 'risikofyldt' teknologi

Den anden testsag ved den britiske højesteret vedrører Alpa Tailors død, som døde i april 2021, mindre end en måned efter at have modtaget AstraZeneca-vaccinen. Ifølge The Telegraph, "En undersøgelse i september 2021 fastslog, at hun døde af blodpropper og blødning på hjernen" forårsaget af VITT.

Hendes mand, Anish Tailor, anlagde sagen den 4. august, rapporterede Reuters. Også indgivet som et produktansvarskrav i henhold til forbrugerbeskyttelsesloven, kræver retssagen erstatning på op til £5 millioner ($6,14 millioner), ifølge The Telegraph.

På sin hjemmeside fremhæver VITT Litigation Group historierne om flere andre sagsøgere, som er en del af det verserende gruppesøgsmål mod AstraZeneca.

Lisa Shaw var en BBC-radiojournalist, kone og mor. Hun modtog AstraZeneca COVID-19-vaccinen i april 2021, og "Kort efter døde hun på grund af blodpropper, der udviklede sig i hendes hjerne." Hendes dødsattest bekræftede, at hendes død var resultatet af komplikationer fra hendes vaccination.

Hendes mand, Gareth Eve, fortalte VITT Litigation Group:

“Min søn Zach (8 år) og jeg lever med tabet af Lisa hver eneste dag. Vores hus er et roligt sted nu. Dage har ikke den samme glød. Sorgen kaster en lang skygge over alt. Det hul, der er tilbage i vores liv, er enormt. At miste en ægtefælle vender op og ned på livet. Alt ændrer sig. Det skulle ikke være sådan."

Jane Wrigley blev diagnosticeret med cerebral venøs sinus-trombose den 30. marts 2021 "og gennemgik en akut operation for at evakuere flere blodpropper." Klinikere tilskrev disse blodpropper til "VITT forårsaget af AstraZeneca-vaccinen."

"Jane var en meget aktiv og støttende bedstemor. Hun nød løb og udendørs aktiviteter, som desværre nu er meget begrænsede," skrev VITT Litigation Group og tilføjede, at nu kan Jane ikke længere passe sig selv og har ekstremt begrænset mobilitet."

Ben Hollobone var 37 år gammel og ved godt helbred, da han modtog sin AstraZeneca-vaccine - men 17 dage senere "døde han alene på hospitalet." Hollobones dødsattest bekræftede, at hans dødsårsag var VITT.

Daniel Harris, far til en 2-årig dreng, døde i en alder af 32, selvom han tidligere var "en rask og rask ung mand." Ifølge en undersøgelse, skrev VITT Litigation Group, "hans dødsårsag var et slagtilfælde af højre hjerneblødning og vaccine-associeret trombose med trombocytopeni, en bivirkning på COVID-19-vaccinen."

I en alder af 32 år var Dr. Stephen Wright senior klinisk psykolog på Great Ormond Street Hospital i Storbritannien og drev sin egen private praksis. Ifølge BBC døde Wright, der var far til to unge sønner, i januar 2021, 10 dage efter at han modtog AstraZeneca-vaccinen.

Hans kone, Charlotte Wright, fortalte VITT Litigation Group: "Stephens tab har haft en ødelæggende indvirkning på os som en hel familie; følelsesmæssigt og økonomisk. Mine sønner skal vokse op uden deres far fra en meget ung alder, hvilket har haft en dyb indvirkning på deres liv og udvikling, og den langsigtede effekt er uoverskuelig.”

"Vi fortsætter med at lide af følelsesmæssige traumer, der kæmper for at blive hørt, og for at de vaccinerede og efterladte familier endelig får retfærdighed," tilføjede hun.

Neil Miller, en far til to, døde den 1. maj 2021 i en alder af 50 på grund af komplikationer af AstraZeneca-vaccinen. I maj fortalte hans kone, Kam Miller, til Daily Mail, at hun modtog nul kompensation eller støtte fra den britiske regering, hvilket efterlod hende, der kæmpede med sit mentale helbred og tvang hende til at sælge sin families hjem.

Peter Todd, en advokat hos Scott-Moncrieff & Associates, et advokatfirma, der håndterer krav fra AstraZeneca-vaccineofre, fortalte The BMJ, at hans klienters komplikationer "inkluderede slagtilfælde, hjertesvigt og benamputationer." Han beskrev også teknologien, der blev brugt af AstraZeneca-vaccinen, som "risikofyldt."

Sarah Moore , en partner hos Hausfeld, et andet advokatfirma, der repræsenterer mange af ofrene og deres familier, skrev i The Telegraph: "Det er tydeligt faktuelt unøjagtigt at påstå, at vacciner ikke skader i betragtning af vores kundegruppes erfaringer."

"Ved at starte en juridisk kamp mod AstraZeneca, vil vaccinen tilskadekomne og efterladte bruge loven til at søge ansvarlighed og kompensation for deres kæres død og de livsændrende skader, som mange i gruppen har pådraget sig," tilføjede Moore.

Moore fortalte tidligere til The BMJ, at betalingen på £120.000, der blev tilbudt til ofre for vaccineskade i Storbritannien, var "intet", da "mange var forældre og mange var omsorgspersoner."

The Telegraph citerede officielle britiske regeringstal opnået via en anmodning om informationsfrihed, der viser, at Vaccine Damage Payment Scheme har foretaget 148 udbetalinger - hvorfra "mindst 144 gik til modtagere af AstraZeneca-vaccinen ."

Mitchell sagde, at han er "den første levende person, der er blevet tildelt Storbritanniens Vaccine Damage Payment Scheme." Han beskrev oplevelsen af ​​at navigere i dette program som "rædselsvækkende og umenneskelig" og sagde, at det "kræver en fuldstændig reform, der ville afvise almindelige mennesker fra at skulle retssager."

Var den britiske regering opmærksom på AstraZeneca-vaccinerisici?

Ifølge The Telegraph vil retssagerne "rejse spørgsmål om, hvad de britiske myndigheder vidste om bekymringer over vaccinen, og hvordan de blev håndteret."

The Telegraph citerede en udtalelse fra Sir John Bell , regius professor i medicin ved Oxford University og tidligere rådgiver for Storbritanniens Joint Committee on Vaccination and Immunization, som sagde: "Det er en asteroidelignende risiko fra AstraZeneca-vaccinen. Der er risiko for at blive ramt af en asteroide, men den er ikke særlig stor."

The Telegraph citerede også afsløringer fra "Lockdown-filerne", der nu undersøges af Storbritanniens Covid-19-undersøgelse , hvilket indikerer, at den britiske regering var opmærksom på problemer med AstraZeneca-vaccinen blot "et par uger efter vaccinens udrulning."

Et dokument afslørede, at Bell fortalte en sundhedsembedsmand AstraZeneca "fejlbedømte nogle ting som data fra kliniske forsøg og fremstilling."

Alligevel fortalte den daværende britiske sundhedsminister Matt Hancock i januar 2021 det britiske parlament om AstraZeneca-vaccinen: "Jeg vil gerne understrege, at de hidtidige data om denne vaccine tyder på, at der ikke vil være nogen bivirkninger og derfor intet ansvar." — et krav, der nu er henvist af advokater, der repræsenterer sagsøgerne i sagerne mod AstraZeneca.

Hancock søgte en godtgørelse for AstraZeneca ifølge The Telegraph i "meget uventet tilfælde af bivirkninger, som ikke kunne have været forudset gennem de robuste kontroller og procedurer, der er blevet indført."

BMJ siger, at denne juridiske beskyttelse er på plads og skriver, at "Selvom det juridiske krav er mod AstraZeneca, vil den britiske skatteyder skulle betale enhver tildelt kompensation under en juridisk godtgørelse, som regeringen gav virksomheden tidligt i pandemien."

Bag enhver statistik, 'der er en familie eller et menneske, der går gennem helvede'

I slutningen af ​​2020 kaldte Boris Johnson , daværende britiske premierminister, vaccinen for en "triumf for britisk videnskab." Men ifølge The Telegraph , "I månederne efter udrulningen blev den alvorlige bivirkning af AstraZeneca jab identificeret af videnskabsmænd."

Alligevel rapporterede The Telegraph også, at "Uafhængige undersøgelser viser, at AstraZeneca-vaccinen var utrolig effektiv til at tackle pandemien og reddede mere end seks millioner liv globalt i det første år af udrulningen."

Men ifølge The BMJ fandt Storbritanniens Medicines & Healthcare products Regulatory Agency i 2021 en mulig sammenhæng mellem vaccinen og VITT.

I april 2021 stoppede Storbritannien med at administrere vaccinen til dem under 30 år , og den følgende måned stoppede administrationen til dem under 40 år , rapporterede The Telegraph.

I marts 2021 stoppede Tyskland med at administrere AstraZeneca-vaccinen til personer under 60 år over risikoen for "sjældne blodpropper", mens den følgende måned trak Danmark vaccinen tilbage udelukkende på grund af blodprop-forbindelsen.

Også i marts 2021 foreslog det amerikanske data- og sikkerhedsovervågningsråd, at AstraZeneca kan have givet "forældede oplysninger" til de amerikanske myndigheder , som gav "et ufuldstændigt overblik" af resultaterne af dets kliniske forsøg.

På trods af disse kendte farer sagde Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i december 2021, at AstraZeneca-vaccinen var "fremragende", og tilføjede, at "der er ingen indikation for ikke at bruge den." WHO gentog disse påstande i juni 2022 og sagde, at AstraZeneca-vaccinen er " sikker og effektiv for alle personer på 18 år og derover."

Alligevel i juli 2022 afgjorde Storbritanniens Prescription Medicines Code of Practice Authority, at AstraZeneca havde overtrådt sin kodeks ved gentagne gange at henvise til COVID-19-vaccinen som "sikker" i en pressemeddelelse fra december 2020, og at dens påstande "var baseret på relativ risiko reduktion … og ikke absolut risikoreduktion … som var et langt mindre antal.”

AstraZeneca-vaccinen blev aldrig udbudt offentligt i USA, og i dag administreres den ikke længere i Storbritannien

Som svar på den igangværende retssag fortalte AstraZeneca til The Telegraph i en erklæring "Patientsikkerhed er vores højeste prioritet, og regulerende myndigheder har klare og strenge standarder for at sikre sikker brug af al medicin, inklusive vacciner. Vores sympati går ud til alle, der har mistet sine kære eller rapporteret om helbredsproblemer."

"Ud fra evidensen i kliniske forsøg og data fra den virkelige verden har Vaxzevria [AstraZeneca COVID-19-vaccinen] løbende vist sig at have en acceptabel sikkerhedsprofil, og regulatorer over hele verden siger konsekvent, at fordelene ved vaccination opvejer risiciene ved ekstremt sjældne potentielle bivirkninger,” tilføjede virksomheden.

Wallskog fortalte The Defender, at "Forekomsten af ​​uønskede hændelser er ukendt på grund af manglen på undersøgelser og gennemsigtighed vedrørende uønskede hændelser," mens Dressen sagde: "AstraZeneca bør trækkes fra de globale markeder. Selv i kliniske forsøg havde den en frekvens af alvorlige bivirkninger på 2,5 gange højere end alle de andre vacciner."

Mitchell, der optrådte i dokumentarfilmen " Safe and Effective: A Second Opinion ", sagde, at han "satte sig for to et halvt år siden for at øge bevidstheden om VITT og manglen på hjælp og støtte," tilføjede: "Bag enhver statistik og stykke data, du læser, husk venligst, at der er en familie eller et menneske, der går gennem helvede."
bottom of page