top of page

Case: Covidpass og kamp for grundlæggende menneskerettigheder

2. apr. 2024

I 2021 og 2022 blev Covidpass implementeret over hele verden – også i Finland. Regeringens embedsmænd lancerede appen for at tackle krisen og lavede love, der gav virksomheder mulighed for at forblive åbne for forretning 100 % ved at kræve Covidpass fra kunderne.

Case: Covidpass og kamp for grundlæggende menneskerettigheder
I 2021 og 2022 blev Covidpass implementeret over hele verden – også i Finland.
Regeringens embedsmænd lancerede appen for at tackle krisen og lavede love, der gav virksomheder mulighed for at forblive åbne for forretning 100 % ved at kræve Covidpass fra kunderne.

I december 2021, Mika Vauhkala, f. 1980, skulle spise morgenmad med sin ven i Fazer Cafe Kluuvikatu, som ligger i det centrale Helsinki.

Efter at være kommet ind i rummet – blev Mika anmodet af Fazers ansatte om at vise Covidpass, for at han kunne komme videre og nyde morgenmaden ved bordet.

Det var en normal livsbegivenhed, intet ekstravagant eller specielt. På det tidspunkt var Mika 100 % ved godt helbred uden behov for at gå til læge og havde heller ikke nogen som helst medicin. Adgang til cafeen blev nægtet.

Generelt – du kunne have haft Covidpass uploadet til din telefon og have det "grønt", hvis du havde taget Covid-jabs, haft et positivt PCR-resultat engang tidligere, eller hvis du havde en 24-72 timers negativ Covid-test at vise.

Retten til fri bevægelighed og retten til privatlivets fred for sundhedsoplysninger blev krænket. Finlands forfatning garanterer, at enhver borger ikke må diskrimineres på grund af blandt andet helbredsmæssige forhold. Nu antog Fazer-medarbejderen, at Mika var en trussel og fare for folk omkring ham – Mika selv havde ingen beviser for, at han skulle være en mand, man ikke kunne komme i kontakt med.

Det er et kendt faktum, at PCR-test ikke fortæller, om du er syg eller ej, og det var almindeligt kendt før december 2021, at Covid-vacciner ikke forhindrede overførslen eller beskyttede dig mod at få Covid.

Mika Vauhkala har sagsøgt den finske regering og Fazer for krænkelsen af ​​grundlæggende menneskerettigheder ved at kræve Covidpass. Den første forberedende session blev afholdt den 6. juni 2023, og en anden forberedende session vil være den 19. oktober 2023 i distriktsretten i Helsinki.

Dette er en enestående sag fra Europa, hvor en borger sagsøger det højeste regeringsorgan og et selskab med en milliard euro indtægter for diskrimination.

Som Mika siger, leder han efter en begrundelse for det, der skete, og for at skabe et eksempel for fremtiden.

EU og WHO har lanceret nylige planer om at implementere Covidpass aka Vaccinepass globalt.

Nu er det tid til at stå frem og forsvare vores grundlæggende menneskerettigheder – ellers kan medicinsk tyranni blive endnu sværere i fremtiden.

I sin fritid elsker Mika at spille padel, løfte vægte, følge sport og rejse rundt i verden. Han er en lille virksomhedsejer og har i de sidste 10 år arbejdet med forsikringsvirksomhed for finske kunder, der repræsenterer store forsikringsselskaber som agent. For nu er Mika fokuseret på at sikre iværksættere mod sundhedsrelaterede risici.

Dette er det eneste tilfælde i verden – så vidt vi ved – hvor et højeste regeringsorgan og en større virksomhed bliver sagsøgt for diskrimination ved at implementere og kræve Covidpass.

Det er en ædel og ærefuld sag at forsvare vores fælles grundlæggende rettigheder i tider som denne.

Følg historien her på casecovidpass.com og del information.
bottom of page