top of page

"Jeg havde allerede rette dem til": Det er sådan, ifølge anklagerne, de manipulerede Covid-dataene i Ligurien.

19. maj 2024

GENOA - Kontoret for Matteo Cozzani , kabinetschef for Liguriens råd, guvernørens delfin Giovanni Toti , der endte i husarrest som en del af efterforskningen af ​​korruption ved Genovas anklagemyndighed .

"Jeg havde allerede rette dem til": Det er sådan, ifølge anklagerne, de manipulerede Covid-dataene i Ligurien.
Det er den 24. marts 2021 , Italien står over for vaccinationskampagnen mod Covid og Ligurien er i en nødsituation på grund af mangel på doser. Telefonen ringer, og stemmen fra Maurizio Caviglia , generalsekretær for Genovas handelskammer, dukker op. De to diskuterer doser, leveringer og klager over, at de ikke kommer. De ved ikke, at de bliver aflyttet . På et vist tidspunkt kommer Cozzani sådan ud: «Hvad var problemet... at jeg allerede havde rigget dem til, han tog dem, øgede dem igen... da han sendte dem tilbage til mig. Jeg kiggede og skrev til ham: "Men f... præsident, men jeg er ude...". Han sagde: " Men nej, jeg øgede dem lidt ". "Men jeg har allerede gjort det," sagde jeg til ham. "S... fortæl mig, at du allerede har gjort det...".
Finansierne fra Genovas økonomiske og finansielle politienhed fortolker det på denne måde: «Det forekommer plausibelt at antage, at dataene blev udsat for manipulation» . Det vil sige, at de numre, der blev sendt til strukturen for den ekstraordinære kommissær for Covid-nødsituationen, styret af general Francesco Paolo Figliuolo, ville være blevet ændret . "Det var en offentlig handling, hvormed vaccinebehovene blev repræsenteret over for regeringen, på grundlag af hvilken regionale forsyninger kunne kalibreres."

Kort sagt et trick, som kostede Toti og Cozzani en registrering for forfalskning af et offentligt dokument . Historien har lidt at gøre med korruption og politisk finansiering, som senere vil blive hjertet i den kriminelle efterforskning. Men det fremgår, ad abundantiam , af de dokumenter, der er indgivet i de seneste dage i Genova. En uopbyggelig historie, rapporteret af finansmændene til anklagemyndigheden i en informationspost i filen, som ser politikere og iværksættere under undersøgelse også for bestikkelse.

Tallene ændrede sig
Den 24. marts samme år var en hektisk dag. Det sker, at Cozzani også taler om den samme historie med Filippo Ansaldi, befuldmægtiget for det regionale sundhedsagentur, og med direktøren for narkotikapolitik Barbara Rebesco .

Ansaldi : «Kan du give mig den vaccinationsdækning, som vi filmede med sådan skarpsindighed og præcision i går eftermiddags?».
Cozzani : "Dem, vi skødesløst sendte til Figliuolo?".
Ansaldi : "Nøjagtig, det meget høje regnestykke... (griner)".
Rebesco : «I går fortalte en af ​​Figliuolos håndlangere mig, at vi sendte ham nogle data, der ikke var i overensstemmelse med det, vi havde sendt».
Ansaldi : "Ja, fordi... vi skal altid passe på at være på linje".

Kort sagt, forskellige antal, ændret, steg for at forsøge at opnå det største antal vacciner hurtigt . Det må siges, at Figliuolo-strukturen i sidste ende gjorde det kendt, at den under alle omstændigheder havde besluttet sig for forsyninger på andre baser, og at der derfor ikke var nogen væsentlige konsekvenser.

Fokus på private
Efterforskningen verserer i øjeblikket hos anklagemyndigheden. Samt en anden undersøgelseslinje, som hidtil ukendt, som dommerne har til hensigt at sætte fokus på. Det drejer sig altid om sundhedspleje, men i dette tilfælde handler det om finansiering af Toti-udvalget fra private strukturer . Bagved ligger det store spørgsmål om "offentlig og privat sundhed". Blandt finansmændene i guvernørens politiske bevægelse, som er opdelt i udvalg knyttet til Change Foundation , optræder forskellige enheder, der er aktive i den subsidierede og private sundhedssektor. Ligesom Casa della Salute , et netværk af specialistklinikker kontrolleret af Italmobiliare -gruppen af ​​Pesenti-familien , som har oplevet et sandt boom i Ligurien. Født i 2013, har det nu 29 faciliteter, der beskæftiger 900 mennesker, herunder 450 læger. Det er til stede i Bordighera, Ventimiglia, Sanremo, Albenga, Savona, Cairo Montenotte . Og han begyndte at bidrage til Totis udvalg. Som gengældte ved at præsentere en af ​​deres begivenheder i regionens Hall of Transparency, hvor både han og borgmesteren i Genova Bucci talte .

Blandt finansierne er også Iclas fra Rapallo fra GVM-gruppen , et tilknyttet klinisk institut, der garanterer over 700 kariologiske og hjertekirurgiske operationer om året. Og andre faciliteter, herunder HC hospital og On health care . Der er tre-fire finansfolk under Genovas anklagemyndigheds opmærksomhed, foruden de 20 virksomheder, der opererer i andre sektorer, der er kommet under bestikkelsesefterforskningens radar. Efterforskerne ønsker at verificere, om betalingerne til politik er regelmæssige, og om disse svarer til eventuelle administrative foranstaltninger til fordel for bidragyderne , en eventualitet, der ville føre til hypotesen om forbrydelser.

Naturligvis er der politisk konflikt om det "offentlig-private" spørgsmål . På den ene side går Toti og hans tilhængere ind for privatpersoners indtog i sundhedsverdenen, på den anden side oppositionen, som forsvarer det offentlige sundhedsvæsen. «Den private sektor med en aftale er offentlig i alle henseender - guvernøren beroligede for ikke længe siden, da han henvendte sig til borgerne -. Patienten betaler intet og får adgang til samme betingelser som et offentligt hospital. At gå her eller der er det samme... alle, der er blevet opereret i vores Iclas i Rapallo, ved, at man ikke betaler noget."

«Det er ikke rigtigt, at det ikke koster - siger Pier Luca Garibaldi , gruppeleder for Det Demokratiske Parti i regionen og i Sundhedskommissionen i ti år -. Liguriske borgere betaler mere end det italienske gennemsnit for behandling. At tage ressourcer fra det offentlige for at give dem til den private sektor svækker førstnævnte på en strukturel måde. Alene i de første fire måneder af dette år blev omkring 50 millioner tildelt denne nye verden, et enormt tal. Skader på alle."

bottom of page